03
Μαΐ

Φωτοβολταικά συστήματα σε στέγες

fotovoltaika1
Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ενεργοποιεί το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων έως 10 kW σε κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στα Διασυνδεδεμένα Νησιά.

Δεν απαιτείται καμία αδειοδότηση από Υπουργείο παρά μόνο μία έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την αρμόδια Πολεοδομία και η σύμβαση με την τοπική υπηρεσία της ΔΕΗ.

Δίνεται τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αξιοποιήσει την πράσινη ενέργεια τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του για παραγωγή ηλεκτρισμού ως εξής:

Παρέχεται σταθερή τιμή παραγόμενης ενέργειας 0,55 ?/kWh για 25έτη ανά εγκατάσταση από την υπογραφή της σύμβασης ενώ από το 2012 προβλέπεται μείωση της τιμής για τις νέες εγκαταστάσεις, με σταθερή όμως τιμή μονάδος για 25 έτη.

Γίνεται λογιστικός συμψηφισμός για την ενέργεια που διοχετεύεται στο Δίκτυο από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του παρόχου  (πολίτη) του φωτοβολταϊκού.

Δεν απαιτείται άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, κλπ. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία Φορολογική ή ασφαλιστική επιβάρυνση.

Kοινή Yπ. Aπόφαση για Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις

Η εταιρία μας με το αξιόπιστο δίκτυο συνεργατών της αναλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή (turn key) των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε στέγες ή σε δώμα.