23
Σεπ

6 συμβουλές για την ανακαίνιση της κουζίνας σας

Ο χώρος της κουζίνας είναι ίσως ο πιο απαιτητικός χώρος του σπιτιού ως προς την καθημερινή του λειτουργικότητα και χρήση!

Σίγουρα ο πιο ζωντανός χώρος μια κατοικίας καθώς πέρα από την κατεξοχή του χρήση (μαγείρεμα, πλύσιμο σκευών κτλ) λειτουργεί και ως χώρος εστίασης, συνάθροισης της οικογένειας και χώρος καθημερινών και πολλαπλών «επισκέψεων» απ’όλα τα μέλη αυτής!

Από τη στιγμή λοιπόν που θα μπείτε στη διαδικασία να ανακαινίσετε την κουζίνας σας πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένα και μεθοδικά βήματα προκειμένου να βελτιώσετε το γενικότερο τελικό αποτέλεσμα:

1) Καλή μελέτη και σχεδιασμός του χώρου
ΚΟΥΖΙΝΑ 300x300 - 6 συμβουλές για την ανακαίνιση της κουζίνας σας

Μην ξεκινήσετε τίποτα αν δεν έχει γίνει λεπτομερή αποτύπωση του χώρου! Κάθε εκατοστό μετράει σε μια κουζίνα και εσείς πρέπει να το εκμεταλλευτείτε.

2) Επιλέξτε τα υλικά των ντουλαπιών
ΚΟΥΖΙΝΑ 300x300 - 6 συμβουλές για την ανακαίνιση της κουζίνας σαςΗ ποικιλία πλέον είναι πολύ μεγάλη! Από μελαμίνη και βακελίτη, μέχρι λάκα και μασίφ ξύλο! Κινηθείτε με βάση το προσωπικό σας γούστο και φυσικά την οικονομική σας δυνατότητα! Το κάθε υλικό έχει τα θετικά και τα αρνητικά και πριν αποφασίσετε πρέπει να τα γνωρίζετε!

3) Επιλογή πάγκου

Η επιφάνεια του πάγκου είναι η μοναδική οριζόντια επιφάνεια εργασείας και έδρασης της κουζίνας σας! Σας ενδιαφέρει λοιπόν πέρα από όμορφη να είναι και λειτουργική, ανθεκτική και διαχρονική. Μεγάλο ρόλο στην επιλογή του πάγκου παίζει και ο βαθμός της χρήσης της κουζίνας από μία οικογένεια (άλλοι μαγειρεύουν περισσότερο, άλλοι σπανίως!).

– Το duropal είναι μια οικονομική και πρακτική λύση καθώς παρουσιάζει πολλές αντοχές στην καθημερινή χρήση και προσφέρεται σε πάρα πολλές αποχρώσεις καθώς και εξαιρετικές απομιμήσεις άλλων υλικών (ξύλου, τσιμέντου κτλ). Δεν πρέπει να ξεχαστούμε και να αφήσουμε καυτή χύτρα πάνω του καθώς θα μαυρίσει!

– Υλικά όπως το μάρμαρο είναι πολύ όμορφα αλλά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή σε όξινα (πχ. Λεμόνι, ντομάτα κτλ) καθώς είναι πορώδη υλικά και πιο μαλακά από τον τεχνογρανίτη.

– Οι τεχνογρανίτες είναι πιο σκληροί αλλά απαραίτητη είναι και πάλι μια βάση κοπής!

– Το corian είναι μια εξαιρετική λύση για τον πάγκο της κουζίνας , καθώς δεν απορροφάει λεκέδες, δεν καίγεται και χαράζεται δύσκολα! Μεγάλο του πλεονέκτημα η πολύ εύκολη συντήρηση και αποκατάστασή του! Μεγάλο του μειονέκτημα….η τιμή του!

4) Ντουλάπια και μηχανισμοί

Οι επιλογές πλέον σε μηχανισμούς και τρόπους εξοικονόμησης χώρου είναι τεράστιες.Υπάρχουν μηχανισμοί για να εκμεταλλευτείτε και τον παραμικρό χώρο, από μία τυφλή γωνία μέχρι ένα πολύ στενό κενό στα κάτω ντουλάπια! Χρησιμοποιήστε τα και η κουζίνα σας θα «μεγαλώσει» αυτόματα!

Σχεδιάστε και τοποθετήστε τα ντουλάπια σας με βάση τις συνήθειές σας. Δεν υπάρχουν απαράβατοι κανόνες σε μία κουζίνα παρά μόνο η συνήθεια και η βολή του κάθε ιδιοκτήτη/ριας.

Καλύτερη εργονομία και λειτουργικότητα πετυχαίνετε όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα με βάση τον τρόπο που έχετε μάθει να λειτουργείτε και όχι όπως επιτάσει η μόδα και τα περιοδικά!

Η καλύτερη κουζίνα είναι αυτή που σας βολεύει!

5) Χώρος καθημερινής εστίασης
ΣΠΙΤΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 300x199 - 6 συμβουλές για την ανακαίνιση της κουζίνας σαςΠροσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν χώρο για την καθημερινή σας εστίαση!Από το παραδοσιακό τραπέζι της κουζίνας μέχρι έναν πάγκο με σταθερές θέσεις και γιατί όχι μία νησίδα!Η τελευταία λύση, αν σας το επιτρέπει ο χώρος, σας δημιουργεί και επιπλέον χώρο αποθήκευσης αντικειμένων και είναι και πολύ όμορφη!

6) Φωτισμός

Ο φυσικός φωτισμός σε μια κουζίνα είναι πολύ χρήσιμος και καλοδεχούμενος αλλά όχι και απόλυτα απαραίτητος! Πέρα από τον κεντρικό φωτισμό οροφής του χώρου της κουζίνας, απαραίτητος είναι ο φωτισμός πάγκου! Για να μην δημιουργούνται σκιές ενώ δουλεύουμε μπροστά από τον πάγκο, προβλέπουμε φωτισμό στο κάτω μέρος των ντουλαπιών και κάνουμε την ζωή μας εύκολη!

Αν έχετε την τύχη να υπάρχει παράθυρο στην κουζίνα, προτείνετσαι ανεπιφύλακτα να τοποθετήσετε τον νεροχύτη μπροστά απο το παράθυρο! Πέρα από το άμεσο κέρδος του φωτισμού βοηθάει στην ψυχολογία και δημιουργεί μια πολύ όμορφη εικόνα! (Τριάδι)

Η αλλαγή της κουζίνας σας είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή τόσο για την καθημερινότητα σας όσο και για την αισθητική της κατοικίας σας!

Αποφασίστε το λοιπόν και καν΄τε το υπεύθυνα, μεθοδικά και πάντα με τη βοήθεια επαγγελματιών οι οποίοι θα σας καθοδηγήοσυν στο να πάρετε τις τελικές σας σωστές αποφάσεις!

 

Save